• Головна
  • Новини
  • Від FinBest. 4 причини придбати туристичну страховку під час війни. Причина 2 – покриття витрат, пов’язаних з втратою чи затримкою багажу або втратою чи крадіжкою документів

Від FinBest. 4 причини придбати туристичну страховку під час війни. Причина 2 – покриття витрат, пов’язаних з втратою чи затримкою багажу або втратою чи крадіжкою документів

Туристична страховка на FinBest. Втрата багажу чи документів, затримка рейсу

09.01.2023

Широкомасштабна збройна агресія, розв’язана проти нашої країни, назавжди змінила життя українців. Багато співвітчизників змушені були терміново виїжджати за кордон у пошуках прихистку.
У 2022 році з лексикону переважної більшості українських громадян зникло слово «туризм», а саме поняття «туристична страховка» набуло нового сенсу. Відтепер страховий туризм - це не зовсім про туризм, не зовсім про відпочинок, це про захист за кордоном. Якщо подивитися на забезпечення, яке гарантує ця страховка навіть тим українцям, які виїжджають або вже виїхали з країни, рятуючись від війни, стає зрозумілим, що туристичний поліс може захистити їх від багатьох неприємностей у країні перебування.

У попередньому матеріалі «4 причини придбати туристичну страховку під час війни. Причина 1 – покриття медичних витрат» ми вже писали про переваги, які надає поліс туристичного страхування тим, хто виїжджає за кордон або вже перебуває там, якщо власник такого поліса раптом стикнеться з проблемами, пов’язаними зі здоров’ям. Але ця страховка має ще багато опцій, про існування яких не задумуєшся, допоки в дорозі не сталася непередбачувана ситуація чи прикра подія.

Будь-яка поїздка навіть у мирний час сповнена пригод, і не завжди приємних, що ж тоді говорити про ситуації, коли людина відправляється у далеку дорогу у стані стресу.
Перетинаючи кордон, надзвичайно важливо мати під рукою документи, які ідентифікують вашу особу, платіжні картки чи готівку, а також багаж з особистими речами. Далеко від дому всі ці звичайні речі стають у певному сенсі цінними. І наскільки ж прикро, якщо ви раптом не дочекалися зданої у багаж валізи або дочекалися, але зіпсовану з вини перевізника. Так само неприємно, коли ваш багаж затримується, а процес пошуку вашої валізи відповідними службами розтягується на тривалий час.

Саме у такий момент туристична страховка стає у нагоді, адже вона передбачає компенсацію витрат на придбання речей першої необхідності (засоби особистої гігієни та одяг).
Страховим випадком вважається:
✔️ тривала затримка багажу
✔️ помилкове спрямування багажу на інший рейс
✔️ завдання шкоди, псування, крадіжка, втрата багажу

Не менш неприємна ситуація - втрата документів. Якщо у вас вкрали гаманець з паспортом та платіжними картками – це ще та стресова ситуація, адже вам доведеться звертатися до правоохоронних органів іншої країни і вирішувати питання з відновлення втрачених документів.
А ось за наявності туристичного поліса у такій стресовій ситуації страхова компанія надасть інформаційну підтримку, візьме на себе витрати і супроводження юридичних процедур:
✔️ відновлення документів
✔️ постановки у стоп-лист втраченої та відновлення банківської картки
Всі ми знаємо, що у будь-якій життєвій ситуації варто сподіватися на краще, проте… підстрахуватися не завадить. Адже неприємні ситуації в дорозі не така вже й рідкість.

 

Трішки статистики та інформації для роздумів
Багатонаціональна компанія з інформаційних технологій SITA, яка надає ІТ та телекомунікаційні послуги галузі повітряного транспорту, покриваючи майже 90% світового авіаперевезення, у травні 2022 року оприлюднила звіт SITA Baggage IT Insights 2022, у якому повідомила про збільшення кількості випадків неправильного поводження з багажем.
Наведеним у цьому звіті аналітичним даним варто довіряти, адже SITA надає свої послуги приблизно 400 членам та 2800 клієнтам у всьому світі. Майже кожен пасажирський рейс покладається на технологію SITA.
Отже, відповідно до звіту глобальний рівень неправильно опрацьованого багажу у 2021 році зріс на 24% до 4,35 одиниць на тисячу пасажирів.
SITA пояснює, що авіакомпанії, служби наземного обслуговування та аеропорти під час пандемії COVID-19 скоротили чисельність штатних працівників, в тому числі і висококваліфікованих та досвідчених, щоб зменшити витрати і не збанкрутувати, що вплинуло на якість процесів, пов’язаних з управлінням багажем.

У звіті також йдеться про зміни у пасажиропотоці: більша частина відновлених у 2021 році напрямків припадала на внутрішні подорожі, а ось міжнародні та далекомагістральні рейси відновлювалися дуже поволі. Саме на далекомагістральних рейсах, особливо рейсах з пересадками, було зафіксовано найбільше проблем з багажем.

Наприклад:
✔️ Рівень неправильної обробки багажу на міжнародних рейсах становив 8,7 одиниць на тисячу пасажирів і 1,85 одиниць на тисячу пасажирів на внутрішніх маршрутах. Іншими словами, на далекомагістральних рейсах ймовірність неправильного поводження з багажем приблизно в 4,7 разів вища порівняно з внутрішніми.
✔️ До 41% зросла кількість багажу, який затримується при пересадці, це на чотири пункти більше у порівнянні з 2020 роком.
✔️ Серед усіх випадків проблем з багажем: 71% - це тривала затримка багажу (на два пункти більше, ніж у 2020 році), 6% -це втрачені і вкрадені сумки.
SITA попереджає у звіті, що через тривалий період вимушеного простою у галузі повітряного транспорту рівень неправильного поводження з багажем ще певний час за інерцією може продовжувати зростати і стати набагато вищим, ніж це було до пандемії.

Тэги: ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ, FinBest, страховий маркетплейс FinBest, туристична страховка онлайн, туристичний поліс, тревел страховка, затримка рейсу, втрата багажу, крадіжка документів за кордоном, відшкодування витрат

Друк E-mail