• Головна
  • Новини
  • Між Кредитною спілкою «Гарант» та ТОВ «ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ» укладено договір про передавання в управління проблемних активів

Між Кредитною спілкою «Гарант» та ТОВ «ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ» укладено договір про передавання в управління проблемних активів

15.09.2015

15 вересня 2015 року між Кредитною спілкою «Гарант» та ТОВ «ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ» було укладено договір про передавання в управління проблемних активів на суму близько 1,3 млн. гривень. Кредитна спілка змушена була вдатись до такого кроку, оскільки робота з проблемною заборгованістю – це складний тривалий і трудомісткий процес, який не є її профільною діяльністю. Для кредитної спілки, яка дбає про якість свого кредитного портфеля і цінує стосунки з сумлінними членами, які мають бажання і надалі користуватися таким зручним для життя інструментом, як кредит у кредитній спілці, важливо було обрати надійного партнера для передачі в управління проблемних активів, методи роботи з боржниками якого не лише давали б можливість повернути позичені кошти, але й дозволяли б не втратити можливого потенційного відповідального члена. 

Голова Правління Кредитної спілки «Гарант» Ірина Драгомирецька, коментуючи укладення угоди, сказала: «Для нас важливе шанобливе ставлення до наших членів, навіть якщо це боржники. Ми розуміємо, що більшість з них – це люди, які потрапили у скрутне становище. Проте це речі тимчасові. І у майбутньому ми сподіваємося бачити їх серед своїх надійних партнерів».

Компанія ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ, яка має багаторічний досвід управління активами, в тому числі і проблемними, у 2015 році стала переможцем оголошеного Національним банком України відкритого конкурсу на управління непроданими активами ПАТ «КБ «ВОЛОДИМИРСЬКИЙ» та ПАТ «ІННОВАЦІЙНО-ПРОМИСЛОВИЙ БАНК», процедуру ліквідації яких було офіційно завершено, отримавши в управління активи на суму понад 1,2 млрд. грн.

«Робота з боржниками кредитної спілки кардинально відрізнятиметься від роботи з боржниками ліквідованих банків. На відміну від потужної банківської установи, де клієнт – це прізвище, ім’я, по батькові та реквізити кредитного договору, клієнти кредитної спілки персоніфіковані. Тут ми маємо справу з кредитною спілкою, яка роками формувала своє членство, працівники якої знають про своїх позичальників буквально все і дуже болісно переживають ситуацію, коли член спілки з тих чи інших причин, через об’єктивні, а часом і суб’єктивні обставини, втрачає можливість обслуговувати взяті на себе перед спілкою зобов’язання, – сказав директор ТОВ «ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ» Микола Короленко. – Проте і в роботі з банківськими боржниками, і в роботі з проблемними позичальниками кредитної спілки ми не відступатимемо від наших основних принципів. Ми не колекторська компанія, методи роботи якої нещодавно спричинили появу у Верховній раді України проекту Закону України «Про заборону надання колекторських послуг з виконання грошових зобов’язань фізичними особами». Для нас близькі методи медіації, коли ми, ретельно вивчивши ситуацію боржника, чуючи його аргументи, та розуміючи позицію фінансової установи, спільними зусиллями знаходимо прийнятне для кожної зі сторін взаємовигідне рішення. Переконаний, що за таким підходом майбутнє. Адже для людини важливо, щоб її поважали у будь-якій ситуації, навіть у скруті, а для фінансових установ найбільша цінність – це клієнти, а їх довіру втратити легко, а повернути дуже часто стає місією нездійсненною».

Автор фото - Роман Чигринець

Тэги: ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ, INVEST CREDIT CAPITAL

Друк E-mail