• Головна
  • Новини
  • ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ взяв участь у роботі круглого столу на тему: «РРО в Україні: виклики, можливості та перспективи»

ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ взяв участь у роботі круглого столу на тему: «РРО в Україні: виклики, можливості та перспективи»

15.06.2015

Відповідно до Закону України від 28.12.2014 №71 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» з 01.07.2015 року вимога щодо обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) пошириться на платників єдиного податку ІІІ групи, а вже з 01.01.2016 року – і на платників єдиного податку ІІ групи (крім тих платників, які здійснюють продаж товарів на ринках та через засоби пересувної мережі).

З метою забезпечення комунікації між представниками влади та бізнесу 15.06.2015 року Європейською бізнес асоціацією було проведено круглий стіл на тему: «РРО в Україні: виклики, можливості та перспективи» за участі представників Верховної Ради України, Міністерства фінансів України, Державної фіскальної служби, профільних бізнес-асоціацій, підприємців та громадських організацій. Від Компанії ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ у роботі круглого столу взяла участь головний бухгалтер Оксана Войтенко. 

Відбулась справді конструктивна дискусія з метою напрацювання практичних рішень в проблематиці РРО. Влада і бізнес дійшли спільного розуміння щодо доцільності посилення контролю за обігом готівки та створення рівних умов для ведення бізнесу всіма суб’єктами господарювання, хоча залишилось багато запитань щодо норм введення касових апаратів.

ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ має власну чітку позицію з питання застосування реєстраторів розрахункових операцій. Необхідність контролю за обігом готівки у нашій країні не викликає сумніву і є питанням надактуальним, оскільки ніхто не має сумніву, що фіскальний чек – це не лише ефективний засіб для моніторингу роботи бізнесу, а ще й зручний інструмент захисту споживача, проте механізми запровадження такого контролю викликають незадоволення, а подекуди і спротив бізнесу, оскільки сьогодні для цього вже існують більш сучасні інноваційні продукти, які є менш затратними, більш мобільними та оптимальними для платників єдиного податку ІІ та ІІІ групи.

ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ має переконання, що спільна робота владних та бізнес-структур повинна розвиватись у напрямку пошуку інноваційних, зручних і економічно привабливих методів контролю діяльності підприємців з боку держави.

Друк E-mail